Subota, Lipanj 23, 2018

Uski banneri gore br 1

Radio Banner uski gore (2)

Radio Žepče

Nastavak Javnog poziva za Program sufinanciranja zapošljavanja djece šehida i poginulih branitelja

JU Služba za zapošljavanje ZDK, u suradnji s Federalnim zavodom za zapošljavanje i Ministarstvom za braniteljska pitanja ZDK, nastavlja realizaciju Programa sufinanciranja zapošljavanja djece šehida i poginulih branitelja.

Programom je predviđeno zapošljavanje djece šehida i poginulih branitelja, prijavljenih na evidenciju nezaposlenih osoba dan prije objave Javnog poziva, sa završenom visokom ili višom stručnom spremom, uz zasnivanje radnog odnosa na period od dvanaest (12) mjeseci, ili srednjom i nižom stručnom spremom uz zasnivanje radnog odnosa na period od šest (6) mjeseci.

Služba Poslodavcu mjesečno isplaćuje/refundira iznos od 600,00 KM za osobe s visokom ili višom stručnom spremom u trajanju od 12 mjeseci i 600,00 KM za osobe sa srednjom i nižom stručnom spremom u trajanju od šest (6) mjeseci, a koji obuhvata dio troškova obaveznih doprinosa i/ili dio neto plaće.

Za realizaciju Programa sufinanciranja zapošljavanja djece šehida i poginulih branitelja predviđena su sredstva u iznosu od 275.000 KM, od čega 175.000 KM osigurava Federalni zavod za zapošljavanje, a 100.000 KM Ministarstvo za braniteljska pitanja ZDK.

 

Novi Javni poziv je objavljen 04.09.2017. godine i ostaje otvoren do utroška sredstava.

Za sve ostale informacije obratiti se kod Biroa Žepče ili na web stranici Službe za zapošljavanje ZDK www.zdk-szz.ba .