Oglas za posao: Rad na obiteljskom poljoprivrednom gospodarstvu Garčin u Hrvatskoj

Star InactiveStar InactiveStar InactiveStar InactiveStar Inactive

Ćosić obrt za poljoprivredu  Garčin  u Hrvatskoj    traži bračni par ili obitelj za stalni radni odnos.

Opis posla:rad na farmi  i ostale poslove na domaćinstvu

Osiguran smještaj.  Redovna plaća (po dogovoru).

Nije potrebno radno iskustvo, samo volja i želja za radom

Kontakt broj: 00385915656008

JP Komunalno Žepče raspisuje natječaj za prijem u radni odnos 11 radnika

Star InactiveStar InactiveStar InactiveStar InactiveStar Inactive


 JP Komunalno d.o.o. Žepče objavljuje,

Javni natječaj za prijem u radni odnos na određeno radno vrijeme 11 radnika.

U prilogu možete preuzeti čitav tekst Javnog natječaja, kao i prijavni obrazac na Javni natječaj.


Krajnji rok za prijavu na Javni natječaj je 12.07.2020. godine.

Tekst Javnog natječaja kao i prijavni obrazac pogledajte na stranici  http://www.komunalno-zepce.com

Crveni križ općine Žepče realizira prvu fazu projekta "Lost in time, forgotten in ages"

Star InactiveStar InactiveStar InactiveStar InactiveStar Inactive

Projektni tim Crvenog križa Općine Žepče uspješno je aplicirao i implementirao prvu fazu projekta pod nazivom "Lost in time, forgotten in ages" koji financira američka nevladina organizacija Latter Day Saints Charities (LDSC).Ukupna vrijednost projekta je 9.000 KM i odnosi se nabavku kompletne opreme za volontere Crvenog križa Općine Žepče, opremanje tima prve pomoći, opremanje timova za kućnu i medicinsku njegu, zatim nabavka CPR lutki s monitorom i AED uređajem za trening, te nabavka 10 kompletnih ruksaka za prvu pomoć i kućnu i medicinsku njegu."U prvoj fazi projekta uradili smo 30 kompletnih uniformi za volontere (majica, prsluk, dukserica, jakna, hlače i ruksak), te smo nabavili 10 ruksaka sa sanitetskim materijalom za prvu pomoć i kućnu i medicinsku njegu. U drugoj fazi projekta, koja kreće uskoro, uradit će se nabavka CPR lutki s monitorom i AED uređajem za trening, te aparata za mjerenje nivoa šećera u krvi i aparata za mjerenje tlaka. Veliko hvala dugujemo našim prijateljima iz LDS Charities. Idemo dalje, idemo bolje", istaknuli su ispred CK Žepče.

Poziv za redovito plaćanje komunalnih usluga

Star InactiveStar InactiveStar InactiveStar InactiveStar Inactive

U posljednje vrijeme JP „Komunalno“ d.o.o. Žepče bilježi osjetan pad prihoda od komunalnih usluga.

Naime, od sredine 3/2020. god., to jest s pojavom pandemije koronavirusa, došlo je do značajnog smanjenja prihoda od komunalnih usluga. Jedan od razloga je što su mnogi poslovni objekti bili jedno vrijeme zatvoreni pa im nisu fakturirane usluge grijanja i odvoza otpada. Drugi razlog, zbog kojega šaljemo ovaj poziv,  je smanjena redovitost uplata poslovnih korisnika i domaćinstava.

Jasno nam je da su mnoga naša poduzeća a samim time i njihovi uposlenici u teškoj financijskoj situaciji i da svoj novac raspoređuju sukladno vlastitim prioritetima. Očigledno je da plaćanje komunalnih usluga za mnoge nije prioritetno i ostavlja se za „neke bolje dane“.

Smanjenjem redovitih prihoda ovo poduzeće dolazi u sve teži položaj t.j. sve teže ispunjava svoje obveze prema dobavljačima i svojim uposlenicima. Troškovi nabavke goriva, uglja, el. energije, opreme i materijala za održavanje infrastrukture, kao i troškovi uposlenika (plaća, doprinosi, topli obrok, prijevoz...) su redoviti mjesečni troškovi koje moramo podmirivati kako ne bi  bili utuženi a što bi dovelo do blokade bankovnih računa. Zbog toga poduzeće poduzima sve potrebne mjere kako bi povećalo naplatu potraživanje, odnosno kako bi je vratilo na razinu prije pandemije. Jedna od tih mjera je i mjera utuživanja neredovnih platiša, i to onih koji imaju dugovanja više mjeseci i prije pandemije i koji se nisu odazvali opomeni pred utuženje.

Nakon niza utuživanja uslijedile su reakcije korisnika a osobito pravnih osoba, koje nas prozivaju da „mi, koji smo na budžetu“ ne razumijemo trenutnu situaciju u gospodarstvu.

Naglašavamo da JP „Komunalno“ d.o.o. Žepče NIJE NA BUDŽETU nego radi na istome principu kao i svaki drugi pravni subjekt registriran kao D.O.O. Dakle, imamo samo onoliko novca koliko naplatimo za izvršene usluge i ništa više. Zbog toga moramo voditi računa o rentabilnosti poslovanja i blagovremenoj naplati potraživanja kao i svi drugi poslovni subjekti.

Shodno navedenom, molimo sve korisnike naših usluga da svoje prispjele račune plaćaju na vrijeme. Time će te omogućiti i dalje kvalitetno vršenje naših usluga (vodovod i kanalizacija, grijanje, prikupljanje i zbrinjavanje komunalnog otpada, čišćenje javnih površina, održavanje gradskih zelenih površina, usluge parkinga, zelene tržnice ...), kaže se u obavijesti iz JP Komunalno Žepče.

Pripadnici GSS Žepče sudjelovali na edukaciji u Vitezu

Star InactiveStar InactiveStar InactiveStar InactiveStar Inactive

Proteklog vikenda u  Vitezu je završena obuka iz traganja i spašavanja – SAR, za 24 spašavatelja iz Saveza GSSuBiH među polaznicima je bilo i dvoje  pripadnika GSS Žepče.

Od petka do nedjelje trajala je obuka po već ustaljenom programu edukacije spašavatelja tragača na kojoj su izučavane taktike traganja, topografija, orijentacija, rad s GPS uređajima, rad u aplikaciji Orux maps, osnove prve pomoći, korištenje radio uređaja u potražno spasilačkim akcijama te prenesena dosadašnja iskustva i znanja iz traganja po najsuvremenijim metodama utemeljenim na teoriji i taktikama traganja.

Obuku je radilo 11 instruktora, predavača i demonstratora Saveza GSSuBiH. Svaka nova generacija spašavatelja tragača pokazuje sve veću dozu ozbiljnosti i interesiranja za učenje traganja i spašavanja

ZDK: Objavljen javni natječaj za dodjelu Javnih priznanja

Star InactiveStar InactiveStar InactiveStar InactiveStar Inactive

Odbor za javna priznanja Zeničko-dobojskog kantona objavio je javni natječaj  za dodjelu javnih priznanja za 2020. godinu - Povelje Kantona i Plakete Kantona, koje se dodjeljuju povodom 29. kolovoza - Dana Zeničko-dobojskog kantona.

Povelja Kantona dodjeljuje se stranim državljanima koji su se istakli naročitim zaslugama u davanju podrške pravednoj borbi za obranu Bosne i Hercegovine od agresije, razvijanju međunarodne suradnje, razvijanju međuljudskih odnosa na načelima solidarnosti, humanosti i toleranciji među ljudima različite nacije, vjere, kulture i dr.

Plaketa Kantona dodjeljuje se kao priznanje fizičkim licima, privrednim društvima, ustanovama, vjerskim zajednicama, udruženjima građana ili drugim pravnim subjektima za doprinos razvoju Kantona u oblasti privrede, nauke, medicine, sporta, društvenih djelatnosti i umjetnosti.

Pravo predlaganja kandidata za dodjelu javnih priznanja imaju građani, jedinice lokalne samouprave, poduzeća, ustanove, političke organizacije, udruženja građana, fondacije i drugi organi i organizacije.

Prijedlog treba da sadrži podatke o kandidatu, za koju vrstu javnog priznanja se predlaže, obrazloženje prijedloga te raspoloživu dokumentaciju kojom se potvrđuju navodi iz obrazloženja.

Prijedloge za dodjelu javnih priznanja treba dostaviti Odboru za javna priznanja Zeničko-dobojskog kantona, na adresu: Zeničko-dobojski kanton, ul. Kučukovići br. 2, Zenica, zaključno s danom 17.07.2020. godine, s naznakom „Ne otvaraj“.

Prijedlozi podneseni od neovlaštenih podnosilaca, izvan roka podnošenja ili ne budu u skladu s uvjetima  iz natječaja neće biti razmatrani.

Press služba ZDK

U Žepču izvršena teška krađa alata i opreme

Star InactiveStar InactiveStar InactiveStar InactiveStar Inactive

U tijeku  noći 06/07.07.2020. godine, u mjestu Goliješnica, od strane nepoznatog lica izvršena je teška krađa u garažu vlasništvo lica P.Z., kojom prilikom je otuđen razni alat, akumulatori i druga oprema. Izvršen je uviđaj od strane istražitelja Policijske stanice Žepče, kaže se u priopćenju MUP-a ZDK.

11. srpnja Dan žalosti u Federaciji BiH

Star InactiveStar InactiveStar InactiveStar InactiveStar Inactive

Vlada Federacije BiH je, na sjednici održanoj u četvrtak u Sarajevu, donijela Odluku o proglašenju 11. srpnja  2020. godine, dana sjećanja na genocid u Srebrenici, Danom žalosti u Federaciji Bosne Hercegovine.

Dan žalosti se obilježava obaveznim isticanjem zastave Bosne i Hercegovine na pola koplja, odnosno jarbola, na zgradama Vlade Federacije Bosne i Hercegovine i institucija Federacije BiH.

Na Dan žalosti ne mogu biti održavani programi kulturno-zabavnog karaktera na javnim mjestima u Federaciji Bosne i Hercegovine.

Medijske kuće na teritoriji Federacije BiH su dužne uskladiti i prilagoditi svoje programske sadržaje Danu žalosti.

Kako je navedeno u obrazloženju Odluke, tijekom proteklog rata na teritoriji cijele Bosne i Hercegovine počinjeni su brojni zločini i dogodile se tragedije ogromnih razmjera, ali je po brutalnosti i broju žrtava najteži zločin, odnosno genocid izvršen u Srebrenici.


Danom žalosti izražava se sućut  i suosjećanje s obiteljima žrtava genocida u Srebrenici, te sjećanje na ovaj tragični događaj, saopćeno je iz Ureda Vlade FBiH za odnose s javnošću.

fena

Subcategories