Obilježen Dan općine Usora i dan 110. brigade Hrvatskog vijeća obrane Usora

Star InactiveStar InactiveStar InactiveStar InactiveStar Inactive

Svečanom sjednicom Općinskog vijeća Usore te prigodnim programom obilježen je Dan općine i dan 110. brigade Hrvatskog vijeća obrane Usora.

Program je počeo otkrivanjem ploče na Mostu usorskih branitelja. Stari most s jednom prometnom trakom bio je veliki prometni problem za stanovnike i gospodarske subjekte koji su na lijevoj strani obale rijeke Usore.

Novi i suvremeni most na rijeci Usori, koji je uspješno završen protekle godine, spaja dva dijela istoimene općine, odnosno naseljeno mjesto Alibegovci s naseljima Žabljak i Tešanjka na desnoj obali, te magistralnim putem Doboj – Teslić.

Izaslanstvo HDZ-a BiH i HNS-a BiH, u kojem su uz predsjednika stranke Dragana Čovića bili i dužnosnici svih razina vlasti, položilo je vijence i zapalilo svijeće ispred središnjeg spomen obilježja poginulim braniteljima Usore, a zatim je nazočilo svečanoj sjednici Općinskog vijeća kojom je predsjedao Anto Matić.

Načelnik općine Usora Zvonimir Anđelić prezentirao je projekte koje je osigurala općinska uprava i one koji su realizirani uz pomoć viših razina vlasti u proteklih godinu dana.

- Napredak je vidljiv. Nastavljamo s ulaganjima u mlade, u obitelj, infrastrukturu kao i nove investicije uz podršku drugih razina vlasti koje su uvijek spremni pomoći i pomažu zahtjevima općine Usora - poručio je načelnik Anđelić.

Na svečanoj sjednici godišnja plaketa općine Usora dodijeljena je ministru gospodarstva u Vladi Zeničko-dobojske županije Zlatku Jeliću za aktivno zalaganje u realizaciji projekata iz oblasti gospodarstva i drugih oblasti u kojima je općina Usora imala suradnju.

Javno priznanje počasni građanin općine Usora uručena je Draganu Čoviću, predsjednik HDZ-a BiH i Hrvatskog narodnog sabora, za posebne zasluge u promicanju potreba i interesa općine Usora, kao i potporu u realizaciji brojnih kapitalnih projekata važnih za razvoj te općine.

Čović je zahvalio na uručenoj nagradi te je obećao nastavak potpore i završetak projekata značajnih za lokalnu zajednicu.

Dodao je kako će HDZ BiH i HNS svojim političkim djelovanjem stvoriti uvijete da se Hrvati u čitavoj BiH "osjećaju svoji na svom".

- Ovih dana vodimo pregovore koji će se razvijat i kroz naredne dane kako bi kroz izborno zakonodavstvo osigurali da konstitutivan narod, jednakopravan narod, hrvatski narod u BiH ima legitimne predstavnike koji će štiti interese Hrvata u svakom dijelu BiH. Hrvati će isto tretirati Hrvata Posavine, ovog djela Bosne, Središnje Bosne, kao i Hrvate Hercegovine - poručio je Čović.

fena

Općinski načelnik Dobretića Ivo Čakarić u posjeti Žepču

Star InactiveStar InactiveStar InactiveStar InactiveStar Inactive

Ivo Čakarić, općinski načelnik Dobretića jučer je boravio u Žepču gdje su ga ugostili direktor JU Dom Kulture Žepče Miroslav  Ilić i sanitarni inspektor Josip Tadić u ime općinskog načelnika Mate Zovko.

Cilj posjete bio je dogovor o budućoj suradnji dvije općine kao i razmjena iskustava na svim poljima, a dogovorena je i kulturna suradnja koja će se uskoro manifestirati kroz promociju knjige Stipe Pilića rođenog u Dobretiću koji bi  trebao biti predstavljen žepačkoj publici.

Čakarić i Ilić su  naglasili da su u tijeku dogovori oko promocije Pilićeve knjige u Žepču, te da se nadaju da će epidemiološka situacija biti povoljna kako bi ista mogla biti i realizirana.

 

 

Elektro Žepče: U ponedjeljak zbog radova najavljena nova isključenja električne energije

Star InactiveStar InactiveStar InactiveStar InactiveStar Inactive

JP „Elektroprivreda HZ-HB“  Poslovnica Elektro Žepče obavještava potrošače električne energije da će u ponedjeljak 17. svibnja zbog radova na elektroenergetskim objektima bez napona biti potrošači koje napajaju trafostanice:

Donje Ravne, Vitlaci, Vitlaci 2 i Matinski vis u vremenu od 10.30 do 11.00 sati,  i

Tatarbudžak, Benzinska, Đuzel group, Lupoglav, Tunel, Tunel 2, Goliješnica i Čaluše u vremenu od 11.00 do 11.30 sati

Za sva naknadna obavještenja možete se obratiti dežurnoj službi u radnoj jedinici Žepče na broj telefona 881-717 ili 883-134

Audio i foto: Edin Badnjar suvlasnik poduzeća Badnjar d.o.o. Žepče – „Red, rad i disciplina su formula za uspjeh“

Star InactiveStar InactiveStar InactiveStar InactiveStar Inactive

Transportno zanatsko društvo "Badnjar" d.o.o. Žepče osnovano je 2008. godine, i smješteno je u poslovnoj zoni XP Žepče. Djelatnost društva je prijevoz putnika po BiH i Europi, te farbanje i lakiranje putničkog i teretnog programa. Trenutno upošljavaju 12 radnika, nositelji su priznanja LRC/BIS Brzorastuće kompanije kao i Global Quality Award za 11 godina poslovanja bez blokade računa.

A kako je sve počelo?

Za Radio Žepče je otkrio suvlasnik poduzeća Edin Badnjar....

Svaki početak je težak, a takav je bio i naš. Zajedno sa bratom Hasanom krenuo sam u ovu životnu avanturu. 2008. godine smo osnovali našu firmu, zasukali smo rukave i krenuli s poslom. Znali smo u što se upuštamo, ali smo isto znali i vjerovali da ako budemo uporni i marljivi, da će nam se trud na kraju isplatiti. I vjerujte, isplatio se!

Radili smo od jutra do sutra, razvijali se i polako rasli. S vremenom smo uvidjeli da nam se posao širi, razvija, došli su i prvi uposlenici. Rasli smo i dalje.... i uskoro je početna lokacija postala premala, tako da smo poduzeće iz obiteljske kuće na kraju smjestili u poslovnu zonu XP gdje  zauzimamo 500 kvadrata sa halom i radionicom i još 200 kvadrata uredskih prostorija.

Čovjek snuje, Bog određuje!

Red, rad i disciplina bila je i još uvijek je naša misao vodilja. To je formula uz pomoć koje možete uspjeti i napredovati u svom poslu. Za naš uspjeh zaslužni su i ljudi, naši radnici. Badnjar d.o.o. trenutno zapošljava dvanaest radnika, od kojih su dvojica sa nama već jedanaest godina. Ukoliko vi cijenite svog radnika, ako imate fer i korektan odnos prema njemu, takav će i on biti prema vama. Na žalost zbog pandemije korona virusa koja je uvelike utjecala i na rad našeg poduzeća prije dva mjeseca smo morali otpustiti tri radnika, ali nadam se da ćemo čim se kriza smiri, kada opet pođemo raditi punom parom te radnike ponovo vratiti u firmu i zaposliti i nove.... kazao je između ostalog za Radio Žepče Edin Badnjar.

Što nam je još rekao, kako i na koji način  je pandemija utjecala na ovo poduzeće i gdje vide izlaz možete poslušati na linku ispod....

 

Čestitka premijera Bašića povodom Dana policije: Policija je oslonac i čuvar sigurnosti svih građana

Star InactiveStar InactiveStar InactiveStar InactiveStar Inactive

Premijer Zeničko-dobojskog kantona Mirnes Bašić uputio je ministru unutrašnjih poslova Dariju Pekiću, policijskom komesaru Semiru Šutu, policajkama i policajcima te svim uposlenicama i uposlenicima Uprave policije i Ministarstva unutrašnjih poslova čestitku povodom 15. svibnja - Dana policije Zeničko-dobojskog kantona.

 Premijer Bašić se zahvalio na marljivosti, predanosti i ustrajnosti u obavljanju redovnih poslova i zahtjevnih zadataka, posebno u vrijeme pandemije korona virusa kada je policija pokazala da je snažan oslonac i dostojan čuvar sigurnosti svih građana.

 Potvrdio je opredjeljenje Vlade da nastavi kadrovski i materijalno jačati policiju kako bi mogla još uspješnije štititi i provoditi zakone iz svoje nadležnosti, boriti se protiv svih sigurnosnih izazova i najtežih oblika kriminala te jačati sigurnost u društvu.

 - Želimo profesionalnu, efikasnu i dobro opremljenu policiju, jer je naše opredjeljenje i vizija policija kao servis građana - rekao je premijer Bašić.

 Posebno priznanje odao je policijskim službenicima koji su položili živote i dijelove tijela u odbrani Bosne i Hercegovine ili u obavljanju drugih službenih dužnosti.

 

Press služba ZDK

Ramazanski bajram s radošću dočekan u Žepču

Star InactiveStar InactiveStar InactiveStar InactiveStar Inactive

Na području Medžlisa Islamske zajednice Žepče centralna svečanost povodom ramazanskog Bajrama održana je u čaršijskoj  Ferhat-pašinoj džamiji u Žepču .

Bajramsku hutbu održao je  i bajram namaz klanjao   glavni imam Medžlisa islamske zajednice  Džafer ef.Gračić.

Bajram namaz na području MIZ Žepče klanjan je još na 18 mjesta. U gradu osim u Ferhat-pašinoj džamiji  klanjan je  i u Prečkoj i Trzanskoj džamiji
    
Bajram namaz klanjan je uz poštivanje svih naloženih epidemioloških mjera.

Završeni radovi na Učeničkom domu i na vanjskom uređenju oko Doma

User Rating: 5 / 5

Star ActiveStar ActiveStar ActiveStar ActiveStar Active

Na ulazu u kompleks KŠC-a „Don Bosco“ Žepče, završeno je asfaltiranje u ukupnoj dužini od 280 m. Vrijednost radova iznosi 30.000,00 KM. Uređenjem infrastrukture u ovom dijelu grada, Općina Žepče je uredila prilaz ka novoizgrađenom učeničkom domu, čime su zaokruženi i kompletirani radovi u ovom dijelu grada.

Izgradnja doma započela je u ožujku 2019. godine. Učenički dom je sada uređen i otvoren za sve učenike koji su zainteresirani za kvalitetan odgoj i obrazovanje koje nudi KŠC “Don Bosco” i salezijanska redovnička zajednica.

Sredstva za izgradnju doma donirali su Renovabis, Vrhovni poglavar Salezijanske družbe, Vlada Republike Hrvatske i Općina Žepče.

Dom posjeduje kapacitet od sto ležajeva, društvene prostorije te restoran za korisnike. Želja je da ovaj Učenički dom u što skorije vrijeme postane pravi dom svojim korisnicima, a osobito srednjoškolcima koji imaju obiteljskih poteškoća i koji su bez roditelja.

Prostor učeničkog doma uređen je na suvremen način. Sastoji se od dvokrevetnih soba s vlastitim kupaonicama, moderno opremljene kuhinje i blagovaonice te prostora za zajednički boravak i učenje. Prostor doma nudi učenicima kvalitetne radne uvjete, kao i mogućnost za rekreaciju, odmor i zdrav mladenački život.

U KŠC-u „Don Bosco“ djeluju dvije srednje škole, koje nastavu izvode po Nastavnom planu i programu na hrvatskom jeziku: Opća gimnazija i Tehničko-obrtnička škola. Za školsku 2021./2022. godinu u TOŠ-u u ponudi za upis su sljedeća usmjerenja: tehničar za mehatroniku/računalni tehničar – CNC programer, poljoprivredni tehničar – fitofarmaceut, elektroinstalater/elektromehaničar i zavarivač/instalater grijanja i klimatizacije.

Biro rada Žepče: Od ponedjeljka redovite javljanja na biro rada

Star InactiveStar InactiveStar InactiveStar InactiveStar Inactive

-Obavještavamo nezaposlene osobe da je sva propuštena redovna javljanja potrebno je realizirati u periodu od 17.05. – 16.07.2021.godine.

S obzirom na to da dati rok omogućava realizaciju javljanja bez stvaranja gužvi, molimo sve nezaposlene osobe da se prilikom redovnog javljanja pridržavaju propisanih epidemioloških mjera (razmak od min 1,5 m i nošenje maske prilikom ulaska u zgradu Biroa).

Radno vrijeme sa strankama (šalter za redovna javljanja) je od 08:00 do 14:00 sati, obavještavaju iz Biroa rada Žepče.

Subcategories