Žepče: Počeo Znanstveno istraživački kamp „Matinski vis 2021.“

Star InactiveStar InactiveStar InactiveStar InactiveStar Inactive

Na području općine Žepče danas je počeo Znanstveno istraživački kampa "Matinski vis 2021". Kamp se održava od 28.7. do 1.8. 2021. godine, na Matinskom visu. Kroz kamp će po prvi put u povijesti biti izvršena inventarizacija flore i faune na ovom području općine Žepče. Na kampu sudjeluje 30-ak studenta i profesora biologije iz cijele Bosne i Hercegovine a svi njihovi nalazi će biti vrijedan doprinos stručnom obrazloženju za uspostavu zaštićenog područja prirode Matinski vis.

Ozbiljniji znanstveno istraživački radovi na ovom području nisu obavljeni još od vremena vladavine Austrougarske.

UG Fojničani Maglaj s partnerima PD Vis Žepče, Snik Atom Zavidovići i Association of Biology Students in Bosnia and Herzegovina zagovara uspostavu novih zaštićenih područja prirode, Matinski vis u općini Žepče i pećine Megara u Općini Maglaj kao i osnivanje kantonalne javne ustanove za zaštićena prirodna područja u okviru projekta Misli o prirodi koji implementira Centar za promociju civilnog društva uz financijsku podršku Švedske.

Domu zdravlja Zavidovići ustupljen mamografski aparat

Star InactiveStar InactiveStar InactiveStar InactiveStar Inactive

Vlada Zeničko-dobojskog kantona (ZDK) donijela je odluku o ustupanju na trajno korištenje mamografskog aparata JU "Dom zdravlja" Zavidovići, čiju je nabavku financirala Italijanska agencija za kooperaciju i razvoj (AICS) u okviru projekta "Od svjesnosti do liječenja: Žene glavni nosioci prava na zdravlje u BiH".

Ministar zdravstva Zeničko-dobojskog kantona Adnan Jupić rekao je da je Vlada ovom odlukom završila sve pravne procedure za prvu fazu projekta, kojeg zajedno realiziraju Zeničko-dobojski kanton i partner iz italijanske regije Pijemonte - Udruženje tehničara za solidarnost i međunarodnu saradnju iz Torina, saopćeno je iz ZDK.

- Vrijednost aparata je gotovo 200.000 KM, koji smo po dogovoru ustupili na korištenje Domu zdravlja Zavidovići. Time smo i geografski pokrili područje ZDK i naš projekt skrininga raka dojke, koji je vrlo značajan - kazao je Jupić.

Projekt je započeo u veljači prošle godine, ali je pandemija virusa korona usporila njegovu realizaciju. Njime je predviđena nabavka ukupno dva digitalna mamografska aparata koji će biti smješteni u Kantonalnoj bolnici Zenica i Domu zdravlja Zavidovići, razvoj softverske aplikacije koja će objediniti sve podatke o karcinomu dojke, uz mogućnost pozivanja žena putem pisma, te edukacija specijalista radiologa iz ovog kantona u Torinu.

Ranije je Vlada ZDK-a, shodno preuzetim obavezama, izvršila nabavku jednog mamografskog aparata kojeg je ustupila Kantonalnoj bolnici Zenica.

U ŠKOLSKOJ 2021/2022. TEHNOLOŠKIM VIŠKOM PROGLAŠENA 102 RADNIKA

Star InactiveStar InactiveStar InactiveStar InactiveStar Inactive

Ministarstvo za obrazovanje, nauku, kulturu i sport Zeničko-dobojskog kantona okončalo je proceduru donošenja rješenja o utvrđenom tehnološkom višku za školsku 2021/2022. godinu u skladu sa Okvirnim programom zbrinjavanja mogućeg tehnološkog viška zaposlenika u osnovnim i srednjim školama na području ovog kantona i Izmjenama i dopunama Okvirnog programa zbrinjavanja mogućeg tehnološkog viška radnika u osnovnim i srednjim školama na području ZDK, a što će omogućiti radnicima koji su tehnološki višak pravo prvenstva kod zapošljavanja, odnosno pri prijemu po konkursima u osnovnim i srednjim školama na području ZDK.

 

U školskoj 2021/2022. godini u osnovnim školama je ukupno 102 radnika proglašeno tehnološkim viškom što je za 29 manje nego u prošloj školskoj godini, a u srednjim školama 87 radnika što je za četiri manje nego u prošloj školskoj godini, s tim da će ovi radnici biti zbrinuti i neće ostati bez posla, jer prema podacima iz prethodnih školskih godina svi radnici koji su proglašeni tehnološkim viškom su redovno nalazili dopunu norme na konkursima gdje imaju isključivo prvenstvo zapošljavanja ili su zbrinuti u matičnim školama. Također je važno napomenuti da ove školske godine 29 škola (22 osnovne i sedam srednjih) sa područja ZDK uopšte nema radnika u statusu tehnološkog viška.

 

Ministarstvo za obrazovanje, nauku, kulturu i sport ZDK

Udruženje umirovljenika općine Žepče: Upriličena prezentacija opreme nabavljene sredstvima Crvenog križa Švicarske

Star InactiveStar InactiveStar InactiveStar InactiveStar Inactive

U prostorijama Udruženja penzionera/umirovljenika općine Žepče, danas je upriličena prezentacija opreme koja je nabavljena sredstvima Crvenog križa Švicarske. U petom mjesecu ove godine potpisan je ugovor između ovog Udruženja i Crvenog križa Švicarske, o finansiranju projekta Aktivno starenje, koji se realizuje u saradnji s Crvenim križem općine Žepče.

Predsjednik Udruženja penzionera/umirovljenika općine Žepče, ovom prilikom se zahvalio Crvenom križu Žepče, Crvenom križu Švicarske, kao i Općini Žepče što su prepoznali i podržali projekat Udruženja, te je tako donacijom u visini oko 6.000 KM, nabavljena računarska oprema kao i namještaj za prostorije Udruženja.

Kako je u svom obraćanju istakao Marko Sinanović, predsjednik CK FBiH, općina Žepče je jedna od pet u Federaciji koja je prepoznata i podržana od strane Crvenog križa Švicarske kroz ovaj, kao i projekat Njega u kući koji je također krenuo s realizacijom. U sklopu projekta Njega u kući, 4 osobe medicinske struke su dobile posao pri Crvenom križu općine Žepče, za rad na terenu s osobama u stanju potrebe, a plan je da se u narednom periodu taj broj povećava i širi na cjelokupno područje naše općine.

Ovaj dan bio je i prilika za druženje članova Udruženja penzionera/umirovljenika općine Žepče i njihovih gostiju.

U ZDK isplaćena druga rata braniteljskih stipendija

Star InactiveStar InactiveStar InactiveStar InactiveStar Inactive

Ministarstvo financija Zeničko-dobojskog kantona doznačilo je gradovima i općinama sredstva u iznosu od 286.800 KM za isplatu druge rate stipendija Ministarstva za braniteljska pitanja za 2.038 redovnih i samofinancirajućih studenata prvog i drugog ciklusa Bolonjskog sustema studiranja za studijsku 2020/2021. godinu.

 

Visina stipendije za prvu godinu je 800,00 KM, dok za drugu i ostale godine studija te prvu i drugu godinu drugog ciklusa studiranja stipendija iznosi 1.200,00 KM. Stipendije se isplaćuju u osam mjesečnih rata.

 

Po lokalnim zajednicama najveći broj stipendija dodijeljen je studentima u gradu Zenici 441 (61.100 KM), Zavidovićima 237 (33.600 KM), Visokom 225 (31.600 KM),  Tešnju 218 (30.700 KM), Žepču 201 (28.150 KM), Kaknju 170 (24.100 KM), Maglaju 160 (22.750 KM), Brezi 114 (15.800 KM), Olovu 113 (16.100 KM), Varešu 79 (10.800 KM), Doboj Jugu 46 (6.300 KM) te Usori 34 (4.850 KM).

 

U proračunu ZDK za 2021. godinu za stipendiranje studenata iz braniteljske populacije osigurana su sredstva u iznosu od 2.285.600 KM.

 

Press služba ZDK

Općina Žepče: Sutra Dan žalosti zbog tragične smrti trojice mladića

Star InactiveStar InactiveStar InactiveStar InactiveStar Inactive

Na temelju članka 39. Statuta Općine Žepče, a u povodu tragične smrti trojice mladića iz Begovog Hana, Općinski načelnik je donijeo Odluku o proglašenju Dana žalosti na području općine Žepče.

„Proglašava se Dan žalosti 22.07.2021. godine, u općini Žepče povodom tragične smrti u prometnoj nesreći troje mladih sa područja općine Žepče, Ajdina Grahića, Ajdina Tahića i Nermina Kamerića.

Dan žalosti će se obilježiti spuštanjem zastave na pola koplja na zgradi Općine Žepče, javnim poduzećima i ustanovama kojima je osnivač Općina Žepče.

Na Dan žalosti neće se na javnim mjestima održavati programi javnog, kulturnog i zabavnog karaktera i neće se emitirati glazba u ugostiteljskim objektima.

Obvezuju se elektronski mediji sa područja općine Žepče da svoje programske sadržaje prilagode Danu žalosti“ – stoji između ostalog u Odluci koju je potpisao Općinski načelnik Mato Zovko.

Vlada RH donijela odluku: Općini Žepče 700.000 kuna od Središnjeg državnog ureda za Hrvate izvan RH

Star InactiveStar InactiveStar InactiveStar InactiveStar Inactive

Na današnjoj 70. sjednici Vlade Republike Hrvatske donesena je Odluka o raspodjeli sredstava za financiranje kulturnih, obrazovnih, znanstvenih, zdravstvenih i ostalih programa i projekata od interesa za hrvatski narod u Bosni i Hercegovini iz sredstava Državnog proračuna Republike Hrvatske za 2021. godinu. Sredstva iz Državnog proračuna Republike Hrvatske za 2021. godinu osigurana su na stavkama Državnog ureda za Hrvate izvan Republike Hrvatske u ukupnom iznosu od 25 milijuna kuna. Po navedenom programu za Općinu Žepče je izdvojeno 700.000 kuna za projekt „Izgradnja zgrade Osnovne škole Žepče u Žepču“.

Točku na Vladi obrazložio je državni tajnik Zvonko Milas.

U skladu sa svojom ustavnom i zakonskom obvezom, Republika Hrvatska kontinuirano i sustavno pruža potporu Hrvatima u Bosni i Hercegovini, štiteći njihova prava kao konstitutivnog i ravnopravnog naroda, jačajući njihov položaj i stvarajući uvjete za održivi povratak i ostanak Hrvata u Bosni i Hercegovini.

Potpora strateškim te za ostanak i prosperitet Hrvata u Bosni i Hercegovini dugoročno važnim projektima iz područja obrazovanja, znanosti, kulture, zdravstva te ostalih područja, ujedno potvrđuje odgovornu politiku Republike Hrvatske prema Bosni i Hercegovini, kao susjednoj, prijateljskoj i suverenoj državi.

Donošenjem Odluke o raspodjeli sredstava za financiranje kulturnih, obrazovnih, znanstvenih, zdravstvenih i ostalih programa i projekata od interesa za hrvatski narod u Bosni i Hercegovini, Vlada Republike Hrvatske pruža bi i ovaj put važnu pomoć i potporu udrugama i ustanovama Hrvata u Bosni i Hercegovini te kroz njih osnažila i ohrabrila hrvatski narod u njegovom nastojanju za ostanak i razvoj te očuvanje nacionalnog identiteta – naglasio je Milas u obrazloženju.

Donosimo popis odobrenih projekata po programima:

PROGRAMI I PROJEKATI IZ PODRUČJA ZDRAVSTVA
RED.
BROJ
NAZIV PROGRAMA/PROJEKTA NAZIV PRIJAVITELJA PROGRAMA/PROJEKTA ODOBRENI IZNOS
1. Dom za starije i nemoćne osobe – Dr. Ivan Evanđelist Šarić, Kiseljak – Lug – 2021. HPO Caritas Vrhbosanske nadbiskupije 1.100.000,00 kn
2. Opremanje športsko-rehabilitacijskog doma za djecu s posebnim potrebama u Potpolju, Općina Čitlu k Općina Čitluk 500.000,00 kn
3. Adaptacija i opremanje centralne sterilizacije Hrvatska bolnica „Dr. fra Mato Nikolić“ 800.000,00 kn
4. Izgradnja nove zgrade Doma zdravlja u Kiseljaku – II. faza JU Dom zdravlja Kiseljak 770.000,00 kn
5. Izgradnja edukacijsko-rehabilitacijskog centra za djecu i mlade s poteškoćama u razvoju – II. faza Općina Grude 600.000,00 kn
6. Radovi na komunalnoj infrastrukturi – vodovod i kanalizacija Zavod za zbrinjavanje mentalno invalidnih osoba Bakovići 160.000,00 kn
7. Završetak izgradnje JU Dom zdravlja Orašje JU Dom zdravlja Orašje 800.000,00 kn
8. Projekt rekonstrukcije i opremanja operacijske dvorane i jedinice intenzivnog liječenja Županijske bolnice Livno Županijska bolnica „Dr. fra Mihovil Sučić“ Livno 1.000.000,00 kn
9. Rekonstrukcija i adaptacija prostora za stomatološke službe Doma zdravlja Tomislavgrad Dom zdravlja Tomislavgrad 350.000,00 kn
  UKUPNO PROGRAMI I PROJEKTI ZDRAVSTVA: 6.080.000,00 kn
PROGRAMI I PROJEKATI IZ PODRUČJA OBRAZOVANJE I ZNANOST
RED.
BROJ
NAZIV PROGRAMA/PROJEKTA NAZIV PRIJAVITELJA PROGRAMA/PROJEKTA ODOBRENI IZNOS
1. Projekt rekonstrukcije Glazbene škole „Široki Brijeg“ – uređenje i opremanje interijera Udruga prijatelja Glazbene škole „Široki Brijeg“ 200.000,00 kn
2. Digitalizacija obrazovnog sustava Županije Zapadnohercegovačke – E-škola Javna ustanova Zavod za odgoj i obrazovanje 600.000,00 kn
3. Izgradnja J.P.U. „Ivančica“ – II. faza Javna predškolska ustanova „Ivančica“ Usora 300.000,00 kn
4. „Miris novih knjiga“ – obnova školske knjižnice Osnovna škola „Kaonik“ 65.000,00 kn
5. Ugradnja toplinske fasade Osnovna škola „Uskoplje“ 180.000,00 kn
6. Završno unutarnje opremanje nove Osnovne škole fra Petar Bakula, Posušje Općina Posušje 450.000,00 kn
7. Izgradnja objekta Osnovne škole „Žepče“ u Žepču Općina Žepče 700.000,00 kn
8. Dovršetak izgradnje Športske dvorane Kupres – V. faza Općina Kupres – Općinski načelnik Općine Kupres 560.000,00 kn
9. Uređenje dvorišta ispred prostora za predškolsko obrazovanje u Rakitnu Mjesna zajednica Poklečani 85.000,00 kn
10. Nabava specijaliziranog vozila za tri odjela učenika s poteškoćama u razvoju Srednja turističko-ugostiteljska škola Mostar 180.000,00 kn
11. STEAM učionica – put ka znanju, znanosti i napretku Središte za cjeloživotno učenje Travnik 100.000,00 kn
12. Potpora radu Opće gimnazije Katoličkog školskog centra u Banjoj Luci Opća gimnazija Katoličkog školskog centra u Banjoj Luci 900.000,00 kn
13. Proširenje kapaciteta JU Dječji vrtić „Radost“ Kreševo Općina Kreševo 300.000,00 kn
14. Izgradnja školske sportske dvorane u Pologu Treća osnovna škola Mostar 250.000,00 kn
15. Izmjena krovišta Osnovne škole „Ivan Goran Kovačić“ Grad  Livno 320.000,00 kn
16. Zamjena dotrajale stolarije na zgradi Osnovne škole Osnovna škola „fra Marijan Šunjić“ Stojkovići 70.000,00 kn
17. Rekonstrukcija elektroinstalacija u Osnovnoj školi „Vitez“ Vitez –  II. faza (prizemlje, desni dio učionice, kotlovnica i kabinet informatike) Osnovna škola „Vitez“, Vitez 250.000,00 kn
18. Rekonstrukcija zgrade osnovne škole u Mjesnoj zajednici Slatina u kojoj žive povratnici hrvatske nacionalnosti Općina Jablanica 90.000,00 kn
19. Projekt rekonstrukcije senzorno-motoričkog dvorišta Ustanova „Dječji vrtići“ Mostar 60.000,00 kn
20. Nabava glazbenih instrumenata i opreme u svrhu očuvanja i jačanja glazbenog identiteta Hrvata u BiH Osnovna glazbena škola Brotnjo u Čitluku 80.000,00 kn
21. Sanacija zgrade Dječjeg vrtića Neum Općina Neum 200.000,00 kn
22. Hrvatska enciklopedija BiH – treći svezak Hrvatski leksikografski institut Bosne i Hercegovine 180.000,00 kn
23. Časopis HAZU BiH „Vidici“ Hrvatska Akademija za znanost i umjetnost u Bosni i Hercegovini 50.000,00 kn
24. Nabava čistih genetskih izvora  ovaca za potrebe Centra za očuvanje autohtonih pasmina „Farma Smiljanić“ Tomislavgrad 100.000,00 kn
  UKUPNO PROGRAMI I PROJEKTI OBRAZOVANJA I ZNANOSTI: 6.270.000,00 kn
PROGRAMI I PROJEKATI IZ PODRUČJA OSTALI
RED.
BROJ
NAZIV PROGRAMA/PROJEKTA NAZIV PRIJAVITELJA PROGRAMA/PROJEKTA ODOBRENI IZNOS
1. Asfaltiranje zaseoka Kurtušić Foča – Doboj Udruženje građana „Johovac“ Johovac 300.000,00 kn
2. Nabava uljare za preradu maslina Udruga Hercegovački plodovi mediterana, Stolac 300.000,00 kn
3. Sanacija vodovodne mreže i izvorišta u Gornjoj Tramošnici Udruženje građana „Vodovod“ Gornja Tramošnica 80.000,00 kn
4. Obnova i opremanje prostorija Kluba borilačkih vještina Ljubuški Klub borilačkih vještina Ljubuški 80.000,00 kn
5. Rekonstrukcija gradske komunalne infrastrukture Općina Vareš 200.000,00 kn
6. Proširenje farme JELEN-KLANAC JELEN-KLANAC 80.000,00 kn
7. Uređenje infrastrukture u urbanom dijelu grada Grad Ljubuški 680.000,00 kn
8. Izvođenje betonskih i ostalih radova Sportsko-rekreacijskog i memorijalnog centra „Vitez Mile Bošnjak“ Udruga za zaštitu i očuvanje krajolika „Gomila – Osoje“ 200.000,00 kn
9. Sanacija nogostupa u Ulici Ante Starčevića u Čapljini Grad Čapljina 300.000,00 kn
10. Rekonstrukcija ceste Maglaj – Zavidovići (dionica Liješnica – Fojnica) Udruga građana „Fojničani“ 300.000,00 kn
11. Nabava teretnog vozila Udruženje građana „Altruist“ 140.000,00 kn
12. Izgradnja vodovodne mreže u naselju Domaljevac – centar Općina Domaljevac-Šamac 600.000,00 kn
13. Osnaživanje organizacija civilnog društva za socijalnu inkluziju osoba s invaliditetom Caritas Bosne i Hercegovine 80.000,00 kn
14. Obnova sportske dvorane „Borsa“  nakon požara – II. faza Judo klub „Borsa“ Mostar 250.000,00 kn
15. Asfaltiranje puta Davidovići – Ugar – III. faza Općina Dobretići 280.000,00 kn
16. Revitalizacija hrvatske poljoprivrede u BiH – osnovni preduvjet za održivi povratak, opstanak i ostanak Hrvata u BiH Udruga „Jasen“ Široki Brijeg 550.000,00 kn
17. Poticaj dragovoljcima i veteranima Domovinskog rata HVO-a ZE-DO Kantona/Županije Savez udruga dragovoljaca i veterana Domovinskog rata HVO-a ZE-DO Kantona 200.000,00 kn
18. Virtualna kronika Domovinskog rata u Lašvanskoj Dolini Forum Hrvata 80.000,00 kn
19. Marija Zvijezda – pomirenje, mir, međureligijska i međuetnička suradnja Banjalučka biskupija 95.000,00 kn
20. Obnova fasade Vrhbosanskog bogoslovnog sjemeništa – Južna fasada (2/4) Vrhbosansko bogoslovno sjemenište 500.000,00 kn
21. Rekonstrukcija i revitalizacija Male Vijećnice-Beledije Općina Odžak 600.000,00 kn
22. Izgradnja kulturno športskog doma Jare na kompleksu područne osnovne škole u Jarama – II. faza Grad Široki Brijeg 500.000,00 kn
23. Rekonstrukcija i opremanje hrvatskih domova na području Tuzlanske županije Udruga mladih Drijenča 400.000,00 kn
  UKUPNO OSTALI PROJEKTI: 6.795.000,00 kn
PROGRAMI I PROJEKATI IZ PODRUČJA KULTURE
RED.
BROJ
NAZIV PROGRAMA/PROJEKTA NAZIV PRIJAVITELJA PROGRAMA/PROJEKTA ODOBRENI IZNOS
1. Dani hrvatskog filma – Ivo Gregurević Općina Orašje 100.000,00 kn
2. Uređenje „Društvenog doma“ Hrvatska udruga mladih u Središnjoj Bosni 150.000,00 kn
3. Predprodukcija filmskog projekta „Kraljica Katarina“ Hrvatska uzdanica HUM Mostar 100.000,00 kn
4. Naš glas o nama – Katolički tjednik Medijski centar Vrhbosanske nadbiskupije 250.000,00 kn
5. Adaptacija i uređenje crkve sv. Mihovila Drinovci Župa sv. Mihovila Arkanđela Drinovci 180.000,00 kn
6. Projekt obnove Franjevačke knjižnice Mostar – Obnova rijetke knjige (Rara) u Hrvatskom državnom arhivu u Zagrebu Franjevačka knjižnica Mostar 85.000,00 kn
7. Obilježavanje 50. obljetnice Hrvatskog katoličkog mjesečnika Naša ognjišta i izdavačke kuće iz Tomislavgrada Hrvatski katolički mjesečnik Naša ognjišta 90.000,00 kn
8. Rekonstrukcija i sanacija kino/kazališne dvorane Hrvatskog doma – II. faza HKD Napredak – Podružnica Bugojno 300.000,00 kn
9. Izgradnja Muzejsko-galerijskog prostora uz crkvu sv. Marka na Plehanu Franjevački samostan sv. Marka Evanđelista – Plehan 500.000,00 kn
10. Nabava osnovne opreme Simfonijski orkestar Mostar 50.000,00 kn
11. Rekonstrukcija Kulturnog centra Stolac – IV. faza Općina Stolac 550.000,00 kn
12. Pastoralni centar i crkva sv. Ivana Krstitelja u Podmilačju Župa sv. Ivana Krstitelja Podmilačje 400.000,00 kn
13. Izgradnja Kulturno – obrazovnog centra Hrvata „Korita“ Bosansko Grahovo – završetak unutarnjih građevinskih radova Udruga za očuvanje povijesne i kulturne baštine „Don Juraj Gospodnetić“ Bosansko Grahovo 300.000,00 kn
14. Rekonstrukcija i nadgradnja Galerije kraljice Katarine u Hrvatskom domu hercega Stjepana Kosače – II. faza Hrvatski dom herceg Stjepan Kosača 500.000,00 kn
15. Multimedijalno opremanje Hrvatskog kulturnog centra „Sveti Franjo“ Franjevački samostan svetog Petra i Pavla – Tuzla 300.000,00 kn
16. Edicija Hrvatska književnost BiH u 100 knjiga Matica hrvatska u Sarajevu 100.000,00 kn
17. Povijesna baština pokretač održivog razvitka Udruga građana Stijena Ravno 520.000,00 kn
18. Adaptacija i sanacija Napretkova doma Kralj Tomislav u Zenici HKD Napredak 200.000,00 kn
19. Opremanje portala na hrvatskom jeziku iz BiH Dnevnik Media d.o.o. Mostar 250.000,00 kn
20. U korak s Europom – organizacija i realizacija informativno edukativnog Radijskog i TV programa i web sadržaja o odnosima BiH i EU s naglaskom na EU fondove RTV Herceg-Bosne d.o.o Mostar 600.000,00 kn
21. Izgradnja Pastoralnog centra Svete Obitelji u Kupresu – II. faza Župa Rastičevo 200.000,00 kn
22. Dovršetak uređenja velike dvorane pastoralnog centra Župe Sv. Luke Evanđelista Mostar Župa Sv. Luke Evanđelista Mostar 80.000,00 kn
23. Nabava opreme za emitiranje i prijenos radijskog programa Javno poduzeće „Radio Busovača“ d.o.o. Busovača 50.000,00 kn
UKUPNO PROGRAMI I PROJEKTI KULTURA: 5.855.000,00 kn
SVEUKUPNO PROGRAMI I PROJEKTI KULTURE, OBRAZOVANJA I ZNANOSTI, ZDRAVSTVA I OSTALIH: 25.000.000,00 kn

BZK Preporod Žepče:Zbog tragične smrti mladića iz Begovog Hana otkazan bajramski koncert

Star InactiveStar InactiveStar InactiveStar InactiveStar Inactive

Zbog tragičnog događaja koji je pogodio našu općinu, a u kojem su izgubljena tri mlada života, najavljeni bajramski koncert Bošnjačke zajednice kulture Preporod Žepče, planiran za četvrtak 22.07.2021.godine se otkazuje. Novi termin koncerta bit će poznat naknadno.

BZK Preporod Žepče  upućuje porodicama najdublje saosjećanje u njihovoj boli.

Subcategories