Ponedjeljak, Travanj 23, 2018

Uski banneri gore br 1

Radio Banner uski gore (2)

Radio Žepče

U restoranu Dioniz u Žepču održan okrugli stol na temu „Društvena povezanost na lokalnom nivou“

Općina Žepče uz podršku Misije OSCE-a u Bosni i Hercegovini, organizirala je  danas okrugli stol u cilju podizanje svijesti mladih koji su aktivni članovi političkih stranaka o važnosti jačanja društvene povezanosti na lokalnom nivou.

 

Na okruglom stolu sudionicima je predstavljena prezentacija o društvenoj povezanosti na nivou Europske unije, kao i sam koncept projekta pod nazivom „Društvena povezanost“ koji provodi općina Žepče uz podršku Misija OSCE-a u BiH.

 

Radu današnjeg okruglog stola, ispred općine Žepče,  nazočili su načelnik Mato Zovko i predsjedavajući OV Žepče Muhamed Jusufović, vijećnice i vijećnici OV, kao i mladi predstavnici političkih stranaka koje egzistiraju na području općine Žepče i predstavnici medija.

 

Ispred Misije OSCEa u BiH u radu okruglog stola sudjelovali su Daut Bajramović i Milana Memić.

Na početku današnjeg okruglog stola načelnik Mato Zovko upoznao je sudionike  o naporima koje je općina Žepče uložila u društvenu povezanost." Mi moramo  sami stvarati dobru političku klimu i dobre gospodarske prilike kako bi nam svima bilo bolje. Na vama je da i dalje izgrađujete povjerenje, radite i borite se za povoljno  okruženje u našoj općini", poručio je načelnik mladim političarima.

„Cilj današnjeg okruglog stola je ukazati  na važnost jačanja društvene povezanosti na lokalnom nivou kao jednog od glavnih  preduvjeta  za izgradnju trajnog i održivog mira, a mlade, aktivne članove  političkih stranaka  i druge sudionike, upoznati  sa važnošću svakodnevnog jačanja društvene povezanosti, upravo na lokalnom nivou gdje se odlučuje o svim bitnim pitanjima za dobro funkcioniranje lokalne zajednice, istaknuo je Daut Bajramović službenik ispred Misije OSCE-a u BiH.

 

"Od današnjeg okruglog stola očekujem puno. Mladi političari trebaju biti promotori suživota i pomirenja" istakno je predsjedavajući OV Žepče Muhamed Jusufović.

 

Tijekom rasprave  sudionici Okruglog stola iznijeli su svoja mišljenja o stanju društvene povezanosti, kao i mogućnosti rada na njenom jačanju i organiziranju sličnih aktivnosti u koje će biti uključeni i sudionici iz drugih susjednih općina.

 

 M.M.