Ponedjeljak, Travanj 23, 2018

Uski banneri gore br 1

Radio Banner uski gore (2)

Radio Žepče

U Žepču seminar „Principi moralne ekonomije i društvena odgovornost“

U petak, 24.03.2017. godine, u dvorani OV Žepče, sa početkom u 09:30 održava se seminar Principi moralne ekonomije i društvena odgovornost“. Organizatori seminara su Udruženje za podršku financijskom educiranju, savjetovanju i istraživanju (UFINESI) iz Sarajeva, Fondacija  Konrad Adenauer u BiH i Razvojna agencija Žepče.


Kroz seminar će se predstaviti pozitivni primjeri moralne ekonomije, etičnog poslovanja i odgovornosti kroz prezentaciju njemačkog modela socijalno-tržišne ekonomije.


Globalna financijska kriza kao i Europska dužnička kriza istakle su važnost odgovornog financiranja i moralne ekonomije i poslovanja. Sukladno navedenom, u posljednje vrijeme se u mnogim razvijenijim zemljama i društvima sve više pažnje posvećuje ovim, ponekada zanemarenim i zaboravljenim principima.


Promoviranje i poticanje društveno odgovornog poslovanja i razvoja lokalne zajednice zasnovanog na ovim principima, trebali bi voditi društvo ka većoj međusobnoj podršci i razumijevanju, ekonomskom i financijskom uključivanju siromašnih i marginaliziranih skupina, ali i višoj koheziji društva i njegovom prosperitetu.


Predavači na seminaru će biti dr. Velid Efendić, docnet na Ekonomskom fakultetu Univerziteta u Sarajevu, Dario Ščitinski, iz CRS-Catholic Relief Services i Edina Hadžimurtezić iz prve islamske Mikrokreditne fondacije  Islamic Relief Services.


Pozivamo sve zainteresirane da svoje prijave za sudjelovanje na seminaru dostave na kontakte RAŽ-a 032 880 273 i e mail Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite..