Uski banneri gore br 1

Radio Banner uski gore (2)

Radio Žepče

Uskoro početak izgradnje „Edukativno- rekreativnog kampa“ na Matinskom Visu

Star InactiveStar InactiveStar InactiveStar InactiveStar Inactive
 

Uskoro nove aktivnosti članica i članova PD Vis Žepče, koje je proteklog vikenda proslavilo 20. obljetnicu rada i postojanja, čiji su dobar i ustrajan rad prepoznali  u Ministarstvu za privredu Zeničko- dobojskog kantona.


Naime,  jučer su u Zenici ministar za privredu Zeničko-dobojskog kantona Zlatko Jelić i predsjednik Planinarskog društva Vis Žepče Mirko Matijević potpisali ugovor o dodjeli financijskih sredstava za realizaciju projekta "Edukativno - rekreativni kamp".


Radi se o sredstvima  namijenjenim subvencioniranju projekata izgradnje i obnove javne turističke infrastrukture uz čiju će pomoć  Planinarsko društvo Vis  na Matinskom Visu izgraditi adrenalinski park, biciklističke i poučne staze, vidikovac, kamp prostora, igrališta za djecu i mnoge druge sadržaje koji će biti dijelom turističke ponude općine Žepče.

Radi se o sufinanciranom projektu čija je ukupna vrijednost 35.000 KM, od kojih 25.000 sufinancira Ministarstvo za privredu Zeničko-dobojskog kantona a 10.000 KM Planinarsko društvo Vis Žepče.