Uski banneri gore br 1

Radio Banner uski gore (2)

Radio Žepče

U petak počinje „Žepačko ljeto 2021“ koje nam donosi deset kulturno – zabavnih manifestacija

Star InactiveStar InactiveStar InactiveStar InactiveStar Inactive
 

JU „Dom kulture“ Žepče kao glavni nositelj kulturnih dešavanja u suradnji sa općinom Žepče, s ponosom najavljuje 20. jubilarno izdanje najmasovnije kulturne manifestacije „Žepačko ljeto 2021“.

Nakon prošlogodišnjeg otkazivanja svih najavljenih kulturnih dešavanja zbog pandemije korona virusa, ove godine, zahvaljujući boljoj epidemiološkoj situaciji i laganom popuštanju mjera, ljubitelji kulture i dobre zabave u Žepču i okolici, napokon će doći na svoje.

  1. jubilarno izdanje „Žepačkog ljeta“ od 11. do 27. lipnja, u Žepče donosi deset kulturno zabavnih manifestacija namijenjenih za sve uzraste i generacije, u kojima će svatko moći pronaći nešto za sebe.

- Imajući u vidu preporuke i naredbe Kriznog stožera FBiH i ZDK, sve manifestacije ovogodišnjeg „Žepčakog ljeta“ održat će se na otvorenom uz maksimalno poštivanje svih važećih mjera i propisa, a u slučaju da nam vremenske prilike ne budu naklonjene, imamo spremnu i B varijantu, gdje ćemo u kratkom roku manifestacije premjestiti u adekvatan prostor u kojem će posjetitelji opet moći uživati u događajima, uz poštivanje svih važećih mjera, socijalne distance i broja osoba koje mogu istovremeno boraviti na jednom mjestu ... – kaže ravnatelj JU „Dom kulture“ Žepče Miroslav Ilić.

Program „Žepačkog ljeta 2021.“:

11.06. – Kazalište pod zvijezdama – Predstava na otvorenom  (Državni lopov) – 20.00h

17.06. – Hollywood u Žepču – Kino na otvorenom – 20.00h

19.06. – Old-timers show – Izložba starih automobila – 11.00 h

19.06. – „Žepče za 5“ – utrka na 5 km u Žepču (revijalna utrka za djecu na 500 metara) – 18.30h

19.06. – Uhvati ritam – PMS Shadows o LDF Žepče- 20.30h

20.06. – Žepče djeci – Manifestacija posvećena djeci svih uzrasta 12.00h

20.06. – Dan otvorenih vrata MK United – Obilježavanje Svjetskog dana motocikala 15.00h

25.06. – Mala likovna kolonija – Radionica za djecu 12.00h

26.06. DLU Mrlja – Izložba radova – 10.00h

  1. i 27. 06. Likovna kolonija Ismet Čahtarević 2021.

Ove godine smo morali izostaviti naše tradicionalne manifestacije poput „Žepačkog pletera“, „Međunarodnog rock festivala“ i „Sevdah se vraća u grad“ samo iz  razloga što su to masovne manifestacije koje okupljaju velik broj publike, ali ove godine imamo tri „nove“ manifestacije:  „Old timers show“, „Uhvati ritam“ i „Dan otvorenih vrata MK United“ koju smo organizirali u suradnji sa Moto-klubom United Žepče, čime smo željeli dodatno proširiti ponudu kulturnih i općenito društvenih manifestacija u sklopu „Žepačkog ljeta“. Također naglašavamo da čim se situacija s pandemijom popravi, kada dođe zeleno svjetlo od strane mjerodavnih da smo ako Bog da izašli kao pobjednici protiv ovog korona virusa, mi ćemo na radost svih Žepčanki i Žepčaka, ali i posjetitelja iz drugih gradova, opet organizirati naše masovne „koncertne“ manifestacije, po čemu smo i poznati već duži niz godina - zaključio je Ilić.

Glavni pokrovitelj „Žepčakog ljeta“ kao i prethodnih godina je Općina Žepče i Općinski načelnik Mato Zovko, pokrovitelj je i Predsjednik FBIH Marinko Čavara, zlatni sponzor manifestacije je „Ožujsko“, srebrni sponzor „Sunrise“, a manifestaciju su još podržali i Violeta, Ataco i Budo-Export d.o.o. Žepče.