Nedjelja, Srpanj 22, 2018

Uski banneri gore br 1

Radio Banner uski gore (2)

Radio 2

Stanko Knežević iz Žepča jutros krenuo na put do Vukovara dug 180 kilometara

Jutros u 8 sati prijatelji, obitelj i kolege ispratile Stanka Kneževića na put od Žepča do Vukovara dug 180 kilometara .
Kao što ste mogle čuti u programu Radio Žepča i pročitati na našem portalu, u organizaciji Udruge nositelja ratnih odličja HVO ZDŽ i Žepče i Udruge BUŠIĆI Žepče, danas 16.11.2017. godine otpočela je biciklistička vožnja koja će simbolično povezati Žepče s gradom Vukovarom u znak sjećanja na poginule branitelje u domovinskom ratu u Žepču i Vukovaru, ali i u znak sjećanja nedavno preminulog člana Udruge Mirka Sinanovića Pjenu , koji je trebao ove godine sudjelovati u biciklističkoj vožnji.


Ispraćaju predsjednika Udruge Bušići, Stanka Kneževića svjedočili su članovi UNRVO, Bušići, oredstavnici OS BiH,načelnik općine Mato Zovko, predsjedavajući OV Muhamed Jusufović, Ministar u vladi ZDK Andrej Kajić, zastupnik u federalnom parlamentu Iva Tadić, građani i mediji.


Aktivnost je otpočela odavanje počasti na Središnjem spomen obilježju poginulim braniteljima HVO u Žepču, nakon čega se okupljenima kratko obratio Stanko Knežević koji će u naredna dva dana prijeći biciklom dionicu od Žepča do Vukovara dugu oko 180 kilometara. Stanko se zahvalio svima na potpori i dolasku, te je izrazio želju da se slična aktivnost naredne godine organizira u spomen na žrtve Srebrenice.


Prema planu Stanku će se pridružiti kolega iz Usore a završetak današnjeg putovanja završava u Orašju gdje će prenoćiti,  u petak, 17. Studenog nastavit će  put Vukovara gdje će u poslijepodnevnim satima odati počast na Spomen obilježju na Ovčari a u subotu, 18.studenog sudjelovati u Koloni sjećanja.