Sveto misno slavlje u Žepču u 11,00 sati predvodio je vlč. dr. Ilija Marković, vicerektor Vrhbosanskoga bogoslovnoga sjemeništa u Sarajevu, uz koncelebraciju velikog broja svećenika žepačkog dekanata i okolnih župa.

U svojoj nadahnutoj propovijedi vlč. dr. Ilija Marković je istaknu kako nam sv Anto treba biti uzor, pravi put i putokaz u životu kojim nam je ići. Sv Anto potječe iz bogate obitelji ali mijenja smjer svoga životnog puta, mimo očekivanja da umnoži obiteljsko bogatstvo, on odlazi u svećenike i kreće stopama siromaštva i sv Franje.

Tijekom svoga ovozemaljskog života sv Anto je nailazio na poteškoće svoga vremena, nailazio je na tvrda srca i zatvorene uši, ali nije odustajao nego je i dalje ustrajno moleći pozivao na put molitve i obraćenja.

„ Bog je po njemu činio mnoga velika čudesa. Njegov život je bila najveća njegova propovijed. Seti Anto je zaštitnik izgubljenih stvari ali danas ga molimo za izgubljene ljude, mlade, vjeru i nadu, praštanje, pomirenje, mir, obitelj, za izgubljenog čovjeka“, istaknuo je između ostalog u nadahnutoj propovijedi vlč. Ilija Marković .

Neka prestanu riječi a neka progovore djela, misao je svetoga Ante, i poruka koju nam i danas šalje ovaj veliki svetac, koji zauzima posebno mjesto u srcima vjernika.

Na kraju Misnog slavlja žepački župnik velečasni Predrag Stojčević se zahvalio svim svećenicima, ministrantima, pjevačima i svim vjernicima koji su uveličali današnju proslavu patrona u ovoj župnoj zajednici.

Misno slavlje i proslavu patrona pjevanjem je uveličao župni zbor.

Danas je, pored pučke, služena i bolesnička Sveta misa u 7 sati, a pod misom u 9 sati upriličen je blagoslov djece i ljiljana.

Vjernici su se za patron pripremali kroz pobožnosti trinaest utoraka, a bliža priprava je upriličena kroz mise trodnevnice i pobožnosti sv. Ante, a sinoć u večernjim satima slavljena je Sveta misa uočnica s procesijom u kojoj je sudjelovalo nekoliko stotina vjernika, a kip su nosili vijećnici obučeni u narodne nošnje..


 Vjernička zajednica u Žepču ove godine obilježava 140 ljeta od ponovne uspostave župe. Do 1961. njezin je naslovnik bilo Našašće Sv. Križa, a od tada je pod nebeskom zaštitom Sv. Ante. Danas broji 4 160 vjernika te ja kao takva među najvećima u Vrhbosanskoj nadbiskupiji.