U organizaciji neformalna skupina profesora iz KŠC „Don Bosco“ Žepče danas je u prostorijama Centra upriličena kulturna  manifestacija  „Okusi tradicije“, koja je bila ujedno i završna aktivnost projekta „Rad nas spaja“.


Tijekom današnje manifestacije voditeljica projekta, Maja Spajić  prezentirala je isti i nazočne upoznala sa svim provedenim aktivnostima i polučenim ciljevima projekta.
„Ovom kulturnom manifestacijom želimo istaknuti  važnost mladih i predstavnika vjerskih zajednica, te lokalne zajednice kao bitnih sudionika procesa širenja pozitivnih vrijednosti i prevladavanja predrasuda“,  istaknula je voditeljica Maja Spajić.


Nakon prezentacije projekta i ostvarenih rezultata posjetitelji su imali prigodu razgledati Vrt mira, izložbu fotografija  Žepča iz prošlosti kroz koju se moglo vidjeti kako je nekada život izgledao u našem gradu. Za ovu prigodu učenici agroturističke struke sa svojim profesorom pripremili su bogatu izložbu tradicionalnih jela.
Posebnu svečanu notu ovom kulturnom događaju dali su članovi školskog zbora Dominiks koji su pod ravnanjem profesora Siniše Markanovića izveli skladbe religijskih zajednica koje su na ovim prostorima oblikovale našu kulturu i povijest.


Današnjoj završnici projekta nazočio je načelnik općine Žepče Mato Zovko, koji se u svom kratkom obraćanju zahvalio svima na uspješno realiziranom projektu, posebice mladima koji su bili uključeni  jer su kultura i tradicija  ključne vrijednosti koje trebaju  njegovati i  kroz zajednički rad širiti pozitivne vrijednosti.


Pored načelnika kulturnoj manifestaciji „Okusi tradicije“ nazočio je predsjednik Međureliskog odbora Žepče, glavni imama MIZ-a Žepče, Džafer ef. Gračić, paroh zavidovićko- žepački protojerej Zoran Živković, predstavnici Salezijanske zajednice Žepče, SMŠ Žepče, Razvojne agencije Žepče, CK općine Žepče, volonteri kao i profesori koji su radili na realizaciji projekta te mediji.

Projekt „Rad nas spaja“ je podržan od strane USAID-ovog PRO-Budućnost projekta izgradnje mira i povjerenja među građanima i građankama svih etničkih i vjerskih skupina u Bosni i Hercegovini. Projekt vodi američka humanitarna organizacija Catholic Relief Services CRS, s partnerima: Caritasom BiH, Institutom za razvoj KULT, Forumom građana Tuzla (FGT), Helsinškim parlamentom građana Banjaluka (hCA) i Nansen dijalog centrom Mostar (NDC).