Uski banneri gore br 1

Radio Banner uski gore (2)

Radio 2

Predstavnici Udruženja civilnih žrtava rata u posjeti kod Općinskog načelnika

Star InactiveStar InactiveStar InactiveStar InactiveStar Inactive
 

Dana, 21.04.2021. godine, općinski načelnik Mato Zovko je održao sastanak s predsjednikom Udruženja civilnih žrtava rata Općine Žepče Nikom Širić i potpredsjednikom Udruženja Kenanom Kahriman.

Sastanku su nazočili predsjedavajući OV Žepče Edin Šišić i pomoćnik općinskog načelnika za opću upravu  i društvene djelatnosti Ilija Barešić.

Predstavnici Udruženja su predstavili svoj rad i rezultate u 2020.-oj godini. Udruga djeluje skoro šest godina, okuplja žrtve rata svih nacionalnosti na području općine Žepče, članica je saveza civilnih žrtava rata Zeničko-dobojske županije. Udruženje broji ukupno 130 civilnih žrtava rata, a trenutno je 33 aktivnih članova.

Kroz protekle godine rada, Udruga je pomogla svojim članovima kroz pružanje materijalne pomoći (podjela prehrambenih paketa), novčane pomoći, podjelu plastenika i motokopačica.

Najznačajniji projekt u 2020.-oj godini  je bio druga faza uređenja spomenika civilnih žrtava rata u Žepču, koji su financirali općina i županija, a vrijednost projekta je iznosila 10.000,00 KM.

U ovoj godini, udruženje je prijavilo projekt „ Podrška udruženju civilnih žrtava rata Općine Žepče, ublažavanjem posljedica uzrokovanih pandemijom Covid-19“ na natječaj Federalnog ministarstva rada i socijalne politike.

Općinski načelnik će podržati ovaj projekt u novčanom iznosu od 1500,00 KM, te sa istim iznosom će podržati i rad udruženja u 2021.-oj godini.