Uski banneri gore br 1

Radio Banner uski gore (2)

Radio 2

Vlada ZDK - Milion KM za prvu fazu rekonstrukcije ceste Zenica - Arnauti

Star InactiveStar InactiveStar InactiveStar InactiveStar Inactive
 

Vlada Zeničko-dobojskog kantona donijela je odluku kojom je opredijelila sredstva u iznosu od milion KM za realizaciju projekta "Rekonstrukcija 1 faze lokalne ceste Zenica - Babino - Arnauti" na području grada Zenice.

Sredstva za rekonstrukciju prve poddionice Bolnica - Arnauti bila su opredijeljena i u budžetu za 2018. godinu, ali je tenderska procedura prekinuta u završnoj fazi jer se zbog političkih opstrukcija ušlo u kraj građevinske sezone.

Kako odobrena sredstva nisu utrošena, prema zakonu se nisu mogla prenijeti u narednu godinu, tako da se Vlada Zeničko-dobojskog kantona opredijelila da opredijeli isti iznos i u 2019. godini, priopćeno je iz Press službe ZDK.

- Put Zenica - Arnauti je jedan od strateških ciljeva Vlade Zeničko-dobojskog kantona. Čvrsto smo opredijeljeni da izvršimo rekonstrukciju kompletne sprometnice, koja se nalazi na trasi buduće regionalne ceste Zenica - Ponijeri - Kakanj, kako bismo osigurali kvalitetnije uslove za život stanovnika na tom području - izjavio je premijer ZDK Mirza Ganić.

Nakon odobravanja sredstava uskoro slijedi raspisivanje tendera za izbor izvođača radova i nadzor.